KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Program dla szkół - "Owoce i Warzywa w szkole 2018/2019”

Akcja”Program dla szkół - Owoce i Warzywa w szkole 2018/2019” w obecnym roku szkolnym dobiegła końca. Na zakończenie odbyło się jeszcze kilka konkursów i działań. Uczniowie z klas pierwszych wykonali różnorodnymi technikami wspaniałe prace plastyczne pt. „ Z sadów i ogrodów – zdrowe owoce i warzywa”. Prace mogliśmy podziwiać w holu szkoły w maju 2019. Z kolei uczniowie z klas czwartych w humorystyczny sposób pokazali nam plastycznie „Wioski owocówek i warzywniaków”, natomiast uczniowie z klas piątych zapoznali społeczność szkolną ze zdrowymi jadłospisami na każdą porę dnia, zachęcając do zdrowego odżywiania poprzez pokazanie przepisu na jedną z wybranych potraw. Na zakończenie  odbył się 18.06 Dzień Truskawki. Dzieci oraz nauczyciele zajadali się tymi słodkimi owocami, pełno było w szkole czerwonego koloru, także w stołówce szkolnej zaserwowano „truskawkowy obiad”. Nasza przygoda z owocami, warzywami a także mlekiem i serkami w obecnym roku szkolnym dobiegła końca. Wszystkim uczniom oraz nauczycielom dziękujemy za wspaniały udział w działaniach towarzyszących w Programie. Do zobaczenia w przyszłym roku szkolnym.

Longina Wilczak