KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Kategoria: wydarzenia

Szkolny Dzień Świętego Stanisława Kostki

Szkolny Dzień Świętego Stanisława Kostki patrona dzieci i młodzieży W dniu 18 września 2019r. obchodziliśmy Szkolny Dzień Św. Stanisława Kostki - patrona dzieci i młodzieży. Uczniowie na lekcjach religii poznali najważniejsze fakty z życia Stanisława, cechy charakterystycznego świętego oraz jego dewizę życiow...

„Najważniejsze to zdążyć przed RAKIEM”W ramach ogólnopolskiego Programu Profilaktyki czerniaka  12 czerwca w naszej szkole odbył Dzień Zdrowia, pod hasłem : „Powiedz  STOP czerniakowi”. Uczniowie klas starszych uczestniczyli w spotkaniu tematycznym, którego celem było do...

„Przyroda  jest początkiem zdobywania fascynującej wiedzy”11 czerwca w naszej szkole odbył się Turniej Wiedzy Przyrodniczej dla  klas IV. W turnieju mogli wziąć tylko udział uczniowie, którzy na koniec roku szkolnego  otrzymali bardzo dobrą ocenę z przyrody. Do uczestniczenia w  ...

Program dla szkół - "Owoce i Warzywa w szkole 2018/2019”

Akcja”Program dla szkół - Owoce i Warzywa w szkole 2018/2019” w obecnym roku szkolnym dobiegła końca. Na zakończenie odbyło się jeszcze kilka konkursów i działań. Uczniowie z klas pierwszych wykonali różnorodnymi technikami wspaniałe prace plastyczne pt. „ Z sadów i ogrod&o...

W pierwszym tygodniu czerwca 2019 roku w Szkole Podstawowej nr 8 przy ulicy Stolarskiej odbyło się podsumowanie Miejskiego Konkursu Literacko – Plastycznego pt. ,,Smoki czy smogi”. Konkurs był organizowany w ramach projektu ekologicznego, do którego przystąpiła placówka. Zadaniem uczestnik&oac...

14 czerwca uczennice naszej szkoły odebrały nagrody  i dyplomy w XIV edycji Miejsko- Powiatowego Konkursu Literacko- Plastycznego   „ Ja i moja Mała Ojczyzna: z biblioteką w tle”.  Anna Wiśniewska z klasy 7 a otrzymała I miejsce,  a Oliwia Sołtysiak  z klasy  7 a i Amelia ...

Wyróżnienie dla Ani

13 maja 2019r. uczennica klasy VIIa, Anna Wiśniewska odebrała wyróżnienie w VII Powiatowym Konkursie Czytelniczym „Przeczytaj, bo warto”.Komisja doceniła walory jej przemówienia, które zostało zainspirowane powieścią fantasy Clive`a Staples`a Lewisa pt. „Opowieści z Narnii. Książ...

Spotkanie ze strażakami

W ramach realizacji Szkolnego projektu edukacyjnego p/h „ Liceum, technikum, szkoła branżowa, co dalej po ósmej klasie?” uczniowie klasy VI a i VI b wraz ze swoimi wychowawczyniami złożyli wizytę w Państwowej Straży Pożarnej, gdzie zapoznali się ze specyfiką zawodu strażaka. Mieli także możliwość ucz...

LAS BEZ TAJEMNIC

Mimo, iż rok szkolny wielkimi krokami zbliża się do końca, uczniowie z klasy Ib i Ic wraz ze swoimi wychowawczyniami p. Lidią Melą oraz p. Magdaleną Koszadą nie zwalniają tempa i 10 czerwca 2019r. wybrali się na wycieczkę do Rogowa po to, by doświadczyć prawdziwej lekcji przyrody.W ośrodku doświadczalnym o powierzchni...

Warsztaty logopedyczne

W dniu 29 maja br. w  naszej szkole odbyły się w warsztaty logopedyczne dla dzieci i rodziców pt.  „Tylko spokojnie! czyli jak usprawnić płynne mówienie”.Uczestnicy zdobyli kolejną porcję wiedzy i umiejętności związanych z powstawaniem i prawidłową wymową głosek. Oprócz powa...